NetBeans Forums

 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   RegisterRegister   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
  

Profiling Maven OSGI bundle fails

 
Post new topic   Reply to topic    NetBeans Forums -> Profiler Users
View previous topic :: View next topic  
Author Message
sujays



Joined: 06 May 2013
Posts: 2
Location: United States

PostPosted: Mon May 06, 2013 5:09 pm    Post subject: Profiling Maven OSGI bundle fails Reply with quote

I am trying my hands out at profiling OSGI bundles created in NetBeans. I created a sample OSGI bundle (File > New Project > Maven > OSGI Bundle)
The project is created successfully and I can clean/build, run and debug this application. However "profiling" fails for me. Here's the output that I get:

Code:

cd /home/sujay/NetBeansProjects/MavenOSGI; JAVA_HOME=/usr/lib/jvm/jdk1.7.0_21 /home/sujay/netbeans.7.2.1/java/maven/bin/mvn -Dvm.args=${profiler.args} -Dprofiler.action=profile -Prun-on-felix package antrun:run
Scanning for projects...
                                                                       
------------------------------------------------------------------------
Building MavenOSGI OSGi Bundle 1.0.0
------------------------------------------------------------------------

[resources:resources]
Using 'UTF-8' encoding to copy filtered resources.
Copying 0 resource

[compiler:compile]
Nothing to compile - all classes are up to date

[resources:testResources]
Using 'UTF-8' encoding to copy filtered resources.
skip non existing resourceDirectory /home/sujay/NetBeansProjects/MavenOSGI/src/test/resources

[compiler:testCompile]
No sources to compile

[surefire:test]
No tests to run.

[bundle:bundle]

[antrun:run]
Executing tasks

main:
[propertyfile] Creating new property file: /home/sujay/NetBeansProjects/MavenOSGI/target/run.properties
     [java] Error: Could not find or load main class ${profiler.args}
     [java] Java Result: 1
Executed tasks
------------------------------------------------------------------------
BUILD SUCCESS
------------------------------------------------------------------------
Total time: 2.871s
Finished at: Mon May 06 09:58:36 PDT 2013
Final Memory: 8M/21M
------------------------------------------------------------------------


I'm not so sure what am I doing wrong. For some reason, ${profiler.args} does not get resolved. I'm pretty much new to this, do I've to set this argument somewhere?
If you could please point me to any relevant documentation, I would be extremely grateful.

Some of the relevant details:

NetBeans IDE: 7.2.1/7.3
JDK: 7.1.0_21
OS: Ubuntu 12.04 LTS
Back to top
Tomas Hurka
Posted via mailing list.





PostPosted: Tue May 07, 2013 7:35 am    Post subject: Profiling Maven OSGI bundle fails Reply with quote

Hi,
it looks like a bug to me. Can you please file it at <https://netbeans.org/community/issues.html>.

Thanks.

On 6 May 2013, at 19:09, sujays wrote:

Quote:
I am trying my hands out at profiling OSGI bundles created in NetBeans. I created a sample OSGI bundle (File > New Project > Maven > OSGI Bundle)
The project is created successfully and I can clean/build, run and debug this application. However "profiling" fails for me. Here's the output that I get:


Code:

cd /home/sujay/NetBeansProjects/MavenOSGI; JAVA_HOME=/usr/lib/jvm/jdk1.7.0_21 /home/sujay/netbeans.7.2.1/java/maven/bin/mvn -Dvm.args=${profiler.args} -Dprofiler.action=profile -Prun-on-felix package antrun:run
Scanning for projects...

------------------------------------------------------------------------
Building MavenOSGI OSGi Bundle 1.0.0
------------------------------------------------------------------------

[resources:resources]
Using 'UTF-8' encoding to copy filtered resources.
Copying 0 resource

[compiler:compile]
Nothing to compile - all classes are up to date

[resources:testResources]
Using 'UTF-8' encoding to copy filtered resources.
skip non existing resourceDirectory /home/sujay/NetBeansProjects/MavenOSGI/src/test/resources

[compiler:testCompile]
No sources to compile

[surefire:test]
No tests to run.

[bundle:bundle]

[antrun:run]
Executing tasks

main:
[propertyfile] Creating new property file: /home/sujay/NetBeansProjects/MavenOSGI/target/run.properties
[java] Error: Could not find or load main class ${profiler.args}
[java] Java Result: 1
Executed tasks
------------------------------------------------------------------------
BUILD SUCCESS
------------------------------------------------------------------------
Total time: 2.871s
Finished at: Mon May 06 09:58:36 PDT 2013
Final Memory: 8M/21M
------------------------------------------------------------------------




I'm not so sure what am I doing wrong. For some reason, ${profiler.args} does not get resolved. I'm pretty much new to this, do I've to set this argument somewhere?
If you could please point me to any relevant documentation, I would be extremely grateful.

Some of the relevant details:

NetBeans IDE: 7.2.1/7.3
JDK: 7.1.0_21
OS: Ubuntu 12.04 LTS





--
Tomas Hurka <mailto:address-removed>
NetBeans Profiler http://profiler.netbeans.org
VisualVM http://visualvm.java.net
Software Developer
Oracle, Praha Czech Republic
Back to top
sujays



Joined: 06 May 2013
Posts: 2
Location: United States

PostPosted: Tue May 07, 2013 9:35 pm    Post subject: Reply with quote

@Thomas: I've reported this as a bug.
Bug ID: 229482
Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    NetBeans Forums -> Profiler Users All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB
By use of this website, you agree to the NetBeans Policies and Terms of Use. © 2012, Oracle Corporation and/or its affiliates. Sponsored by Oracle logo