NetBeans Forums

 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   RegisterRegister   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
  

Netbeans 6.9.1 error 127 with cygwin and MinGW

 
Post new topic   Reply to topic    NetBeans Forums -> C/C++ Users
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Chron



Joined: 04 Jan 2011
Posts: 1

PostPosted: Wed Jan 05, 2011 12:53 am    Post subject: Netbeans 6.9.1 error 127 with cygwin and MinGW Reply with quote

I've just installed NetBeans 6.9.1 full version. I followed the process on the website to set up the cygwin correctly. But when I try to build the sample program "Welcome", it output an error 127. Search through the internet didn't get me any luck. So I switch to using MinGW and did all the configuration again, but it's still not working. I don't know what's wrong with my computer or my set up.

Thank you in advance if anyone has any idea~
Back to top
Amoxaphobic



Joined: 23 Jan 2011
Posts: 7
Location: SS, Arkansas

PostPosted: Sun Jan 23, 2011 10:39 pm    Post subject: Reply with quote

I'm having the same issue... here is a bit more information on my situation, this may or may not be the same as the above:

Code:

"/c/Users/Amoxaphobic/Documents/NetBeansProjects/Welcome/"C:/Program Files/MinGW/msys/1.0/bin/make.exe"" -f nbproject/Makefile-Debug.mk QMAKE= SUBPROJECTS= .build-conf
/bin/sh: /c/Users/Amoxaphobic/Documents/NetBeansProjects/Welcome/C:/Program: No such file or directory
make.exe": *** [.build-impl] Error 127

BUILD FAILED (exit value 2, total time: 778ms)


I have put both the make and compiler dir in PATH, and as far as I know, I installed everything correctly.

Now, I have noticed when looking at other codes that the starting lines are not the same as mine... they start out with something like this...

Code:

"/usr/bin/make" -f nbproject/Makefile-Debug.mk QMAKE= SUBPROJECTS= .build-conf
make[1]: Entering directory `/c/Users/William/Documents/NetBeansProjects/Welcome_1'
"/usr/bin/make" -f nbproject/Makefile-Debug.mk dist/Debug/MinGW-Windows/welcome_1.exe


I was thinking maybe this had something to do with it, but I am not sure.




Can anyone help me with this? Anyone know why I am getting this error 127? Thanks for you help.
Back to top
Amoxaphobic



Joined: 23 Jan 2011
Posts: 7
Location: SS, Arkansas

PostPosted: Sun Jan 23, 2011 10:53 pm    Post subject: Reply with quote

Okay, well just out of curiosity I uninstalled MinGW and reinstalled it with the default dir of C:\MinGW\. This seemed to have helped many issues and I actually got somehwere. But now I have a new issue:

Code:

"/usr/bin/make" -f nbproject/Makefile-Debug.mk QMAKE= SUBPROJECTS= .build-conf
make[1]: Entering directory `/c/Users/Amoxaphobic/Documents/NetBeansProjects/Welcome'
"/usr/bin/make"  -f nbproject/Makefile-Debug.mk dist/Debug/MinGW-Windows/welcome.exe
make[2]: Entering directory `/c/Users/Amoxaphobic/Documents/NetBeansProjects/Welcome'
mkdir -p build/Debug/MinGW-Windows
rm -f build/Debug/MinGW-Windows/main.o.d
g++.exe    -c -g -MMD -MP -MF build/Debug/MinGW-Windows/main.o.d -o build/Debug/MinGW-Windows/main.o main.cpp
main.cpp: In function 'int main(int, char**)':
main.cpp:16:5: error: 'cout' was not declared in this scope
make[2]: *** [build/Debug/MinGW-Windows/main.o] Error 1
make[1]: *** [.build-conf] Error 2
make: *** [.build-impl] Error 2
make[2]: Leaving directory `/c/Users/Amoxaphobic/Documents/NetBeansProjects/Welcome'
make[1]: Leaving directory `/c/Users/Amoxaphobic/Documents/NetBeansProjects/Welcome'

BUILD FAILED (exit value 2, total time: 2s)
.

I'll look at this more and if anyone wants to help, I'd appreciate it. If not, that's fine too.

Chron - try to check your install directories. Maybe that's your problem too?
Back to top
Amoxaphobic



Joined: 23 Jan 2011
Posts: 7
Location: SS, Arkansas

PostPosted: Sun Jan 23, 2011 11:45 pm    Post subject: Reply with quote

Okay, I figured my problem out... I had two projects and netbeans was trying to compile the second one (the unfinished one). I removed it and all was good.

Chron - if you can post more details about your problem (if checking the dir did not work), it might be more useful for others. I'm a newbie, so it might help me as well.
Back to top
nabuhodonozor



Joined: 07 Aug 2011
Posts: 4

PostPosted: Sun Aug 07, 2011 12:02 pm    Post subject: Reply with quote

I have same problem:


"/usr/bin/make" -f nbproject/Makefile-Debug.mk QMAKE= SUBPROJECTS= .build-conf
make[1]: Entering directory `/c/Documents and Settings/Piotrek/Moje dokumenty/NetBeansProjects/CppApplication_2'
"/usr/bin/make" -f nbproject/Makefile-Debug.mk dist/Debug/MinGW-Windows/cppapplication_2.exe
make[2]: Entering directory `/c/Documents and Settings/Piotrek/Moje dokumenty/NetBeansProjects/CppApplication_2'
make[2]: mkdir: Command not found
mkdir -p build/Debug/MinGW-Windows
make[2]: *** [build/Debug/MinGW-Windows/main.o] Error 127
make[1]: *** [.build-conf] Error 2
make: *** [.build-impl] Error 2
make[2]: Leaving directory `/c/Documents and Settings/Piotrek/Moje dokumenty/NetBeansProjects/CppApplication_2'
make[1]: Leaving directory `/c/Documents and Settings/Piotrek/Moje dokumenty/NetBeansProjects/CppApplication_2'

BUILD FAILED (exit value 2, total time: 2s)



But I didn't create any other projects. What can I do?
Back to top
nabuhodonozor



Joined: 07 Aug 2011
Posts: 4

PostPosted: Sun Aug 07, 2011 8:34 pm    Post subject: Reply with quote

My Netbeans version is 7.0.1
Back to top
nabuhodonozor



Joined: 07 Aug 2011
Posts: 4

PostPosted: Mon Aug 08, 2011 3:39 pm    Post subject: Reply with quote

Can anybody help me? Please.
Back to top
soldatov



Joined: 05 Nov 2009
Posts: 440

PostPosted: Mon Aug 08, 2011 9:06 pm    Post subject: Reply with quote

nabuhodonozor wrote:
Can anybody help me? Please.

Your problem is "make[2]: mkdir: Command not found "
MSYS must be installed and path to mkdir.exe should be added into system %Path%
Back to top
soldatov



Joined: 05 Nov 2009
Posts: 440

PostPosted: Mon Aug 08, 2011 9:10 pm    Post subject: Reply with quote

soldatov wrote:
nabuhodonozor wrote:
Can anybody help me? Please.

Your problem is "make[2]: mkdir: Command not found "
MSYS must be installed and path to mkdir.exe should be added into system %Path%

path to mkdir is C:\MinGW\msys\1.0\bin
Back to top
nabuhodonozor



Joined: 07 Aug 2011
Posts: 4

PostPosted: Tue Aug 09, 2011 1:23 pm    Post subject: Reply with quote

Thank you very much. Solved.
Back to top
shima



Joined: 25 Mar 2012
Posts: 10

PostPosted: Wed Apr 04, 2012 6:44 pm    Post subject: c++ error Reply with quote

Hi
I have same problem and the error is:
make.exe": /bin/sh: Command not found
make.exe": /bin/sh: Command not found
make.exe": *** [.validate-impl] Error 127


BUILD FAILED (exit value 2, total time: 358ms)

I install MinGW in C and in environment variable I put C:\MinGW\msys\1.0\bin but nothing change
Back to top
shima



Joined: 25 Mar 2012
Posts: 10

PostPosted: Sat Apr 07, 2012 8:55 am    Post subject: Re: c++ error Reply with quote

Nobody know this problem?please help Sad
Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    NetBeans Forums -> C/C++ Users All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB
By use of this website, you agree to the NetBeans Policies and Terms of Use. © 2012, Oracle Corporation and/or its affiliates. Sponsored by Oracle logo