NetBeans Forums

 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   RegisterRegister   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
  

problem with xdebug(Port Error)

 
Post new topic   Reply to topic    NetBeans Forums -> PHP Users
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Dead Space



Joined: 20 Jan 2011
Posts: 2

PostPosted: Thu Jan 20, 2011 8:35 pm    Post subject: problem with xdebug(Port Error) Reply with quote

Hi Everybody
I am using NetBeans IDE in ubuntu 10.10 But I have a problem
When I run xdebug
This error displays:
Port 9000 is already occupied. Please configure the IDE to use another port.
This is a picture of my localhost phpinfo
http://i52.tinypic.com/343fz0x.png
and this is a picture of my config netbeans
http://i54.tinypic.com/kd5nbt.png
What's the problem ?and How to fix this error?
thanks
Back to top
Dead Space



Joined: 20 Jan 2011
Posts: 2

PostPosted: Fri Jan 21, 2011 10:03 am    Post subject: Reply with quote

Hello again
My problem was solved
But now I'll make any file
When I click on Debug
Index.php file is performed again
How do I run the current file Question
thanks a lot
Back to top
danishbacker



Joined: 14 Sep 2011
Posts: 2
Location: Dubai

PostPosted: Wed Sep 14, 2011 3:08 pm    Post subject: hi Reply with quote

Hi, can you post your solution here ?

in my case the error came again even after chaging to new port number from 9000 to 9003

please help me.
Back to top
paolosca



Joined: 09 Sep 2010
Posts: 396

PostPosted: Wed Sep 14, 2011 8:26 pm    Post subject: problem with xdebug(Port Error) Reply with quote

Hi,

On 09/14/2011 11:09 PM, danishbacker wrote:
Quote:
Hi, can you post your solution here ?
in my case the error came again even after chaging to new port number from 9000 to 9003
please help me.

Can you post some details about your problem? I'm a mailing list
subscriber (as are many others) and I don't see the other messages in
this thread.

Regards,

Paolo
Back to top
danishbacker



Joined: 14 Sep 2011
Posts: 2
Location: Dubai

PostPosted: Thu Sep 15, 2011 7:45 am    Post subject: Reply with quote

i was trying to make xdebug working in netbeans,
i'm using netbeans 7.0.1 and xdebug 2.0 and php 5.3 in ubuntu 10.4

but after installation of xdebug, when i debug project in nb it says "port 9000 is already occupied configure ide to use another port"

and after googling acccoring to some post i changed the port to 9003

once i changed port to 9003 in xdebug.ini, netbeans and php.ini but after restarting the ide it is again saying the same thing
now it is using port 9003 so error "port 9003 is already occupied configure ide to use another port"

hope you got my problem

Thanks for reply
Back to top
paolosca



Joined: 09 Sep 2010
Posts: 396

PostPosted: Thu Sep 15, 2011 10:12 am    Post subject: problem with xdebug(Port Error) Reply with quote

Hi,

On 09/15/2011 03:45 PM, danishbacker wrote:
Quote:
i was trying to make xdebug working in netbeans,
i'm using netbeans 7.0.1 and xdebug 2.0 and php 5.3 in ubuntu 10.4

but after installation of xdebug, when i debug project in nb it says "port 9000 is already occupied configure ide to use another port"
and after googling acccoring to some post i changed the port to 9003

once i changed port to 9003 in xdebug.ini, netbeans and php.ini but after restarting the ide it is again saying the same thing
now it is using port 9003 so error "port 9003 is already occupied configure ide to use another port"

Hi, I'm using debian so I have a very similar setup.

I think you should first try to find out what service is running on port
9000-9003, try using:

$ netstat -pan|grep tcp

or:

$ lsof -i


Also, did you install xdebug from the ubuntu repositories or manually
from source?

If you installed from the repository the xdebug settings are in:

/etc/php5/apache2/conf.d/xdebug.ini

In this case do not add xdebug settings in php.ini, edit xdebug.ini.


Mine contains the following lines:

xdebug.remote_enable=on
xdebug.remote_handler=dbgp
xdebug.remote_host=localhost
xdebug.remote_port=9000
xdebug.show_local_vars=1


Installing from the repository is highly recommended because it's sure
to be compatible with your php version.


If everything fails you may try reinstall following tutorial in
netbeans.org:

http://netbeans.org/kb/docs/php/configure-php-environment-ubuntu.html


Regards,


Paolo.
Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    NetBeans Forums -> PHP Users All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB
By use of this website, you agree to the NetBeans Policies and Terms of Use. © 2012, Oracle Corporation and/or its affiliates. Sponsored by Oracle logo