NetBeans Forums

 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   RegisterRegister   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
  

Waiting For Connection (netbeans-xdebug) - need help

 
Post new topic   Reply to topic    NetBeans Forums -> PHP Users
View previous topic :: View next topic  
Author Message
jkail



Joined: 11 Oct 2017
Posts: 1

PostPosted: Wed Oct 11, 2017 4:33 pm    Post subject: Waiting For Connection (netbeans-xdebug) - need help Reply with quote

Hi. I have tried everything I can to get xdebug running with NetBeans. I have tried every suggestion on every forum I could find, but none have helped. No matter what I do, I ALWAYS get the dreaded "Waiting For Connection (netbeans-xdeubg)" and nothing happens.

Win 10. Apache running locally. Virus and Firewall have both been disabled. Listening on 9001 (I also tried 9000, no change).

relevant php.ini:
Code:
[XDebug]
zend_extension = php_xdebug-2.5.4-5.6-vc11.dll
xdebug.remote_enable=1
xdebug.remote_handler=dbgp
xdebug.remote_host=127.0.0.1
xdebug.remote_port=9001
xdebug.remote_autostart=1
xdebug.remote_connect_back=1
xdebug.remote_mode=req
xdebug.idekey="netbeans-xdebug"

xdebug.profiler_append = 0
xdebug.profiler_enable = 1
xdebug.profiler_enable_trigger = 0
xdebug.profiler_output_dir = "c:\temp"
;xdebug.profiler_output_name = "cachegrind.out.%t-%s"
xdebug.remote_log="c:\temp\xdebug.txt"
xdebug.trace_output_dir = "c:\temp"
; 3600 (1 hour), 36000 = 10h
xdebug.remote_cookie_expire_time = 36000
xdebug.var_display_max_data = 2048


Net Beans project config:
Debugger Proxy: 127.0.0.1, Port 9001

Net Beans php debugging (Tools->Options->PHP->Debugging):
Debugger Port: 9001
Session ID: netbeans-xdebug
Max Data Length: 2048

C:\WINDOWS\system32>netstat -o -n -a | findstr :9001
Code:
  TCP    0.0.0.0:9001           0.0.0.0:0              LISTENING       7244
  TCP    127.0.0.1:9001         127.0.0.1:52295        ESTABLISHED     7244
  TCP    127.0.0.1:52295        127.0.0.1:9001         ESTABLISHED     7244
  TCP    [::]:9001              [::]:0                 LISTENING       7244

When I run the project, it sits and waits; browser does not react. When I kill debugging session, the browser immediately pulls up a tab with the proper url (http://local.ct.com/info.php?XDEBUG_SESSION_START=netbeans-xdebug). I have tried manually starting that URL when the IDE is waiting, but nothing changes.

What am I doing wrong??? Mad

[EDIT]
Note that if I examine the remote log when I start the debugging from NetBeans (waiting...) then stop it, I get the following in the log:
Code:
Log opened at 2017-10-11 18:18:26
I: Checking remote connect back address.
I: Checking header 'HTTP_X_FORWARDED_FOR'.
I: Checking header 'REMOTE_ADDR'.
I: Remote address found, connecting to 127.0.0.1:9001.
E: Time-out connecting to client. :-(
Log closed at 2017-10-11 18:18:26

If instead I start debugging in Netbeans (waiting...), then manually open the tab (still waiting...), then stop it, I get the following in the log:
Code:
Log opened at 2017-10-11 18:21:29
I: Checking remote connect back address.
I: Checking header 'HTTP_X_FORWARDED_FOR'.
I: Checking header 'REMOTE_ADDR'.
I: Remote address found, connecting to 127.0.0.1:9001.
I: Connected to client. :-)
-> <init xmlns="urn:debugger_protocol_v1" xmlns:xdebug="http://xdebug.org/dbgp/xdebug" fileuri="file:///C:/userdata/CMP/ct/cmp/ct/htdocs/info.php" language="PHP" xdebug:language_version="5.6.1-dev" protocol_version="1.0" appid="13596" idekey="netbeans-xdebug"><engine version="2.5.4"><![CDATA[Xdebug]]></engine><author><![CDATA[Derick Rethans]]></author><url><![CDATA[http://xdebug.org]]></url><copyright><![CDATA[Copyright (c) 2002-2017 by Derick Rethans]]></copyright></init>

-> <response xmlns="urn:debugger_protocol_v1" xmlns:xdebug="http://xdebug.org/dbgp/xdebug" status="stopping" reason="ok"></response>

Log closed at 2017-10-11 18:21:34

Log opened at 2017-10-11 18:21:34
I: Checking remote connect back address.
I: Checking header 'HTTP_X_FORWARDED_FOR'.
I: Checking header 'REMOTE_ADDR'.
I: Remote address found, connecting to 127.0.0.1:9001.
E: Time-out connecting to client. :-(
Log closed at 2017-10-11 18:21:34
Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    NetBeans Forums -> PHP Users All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB
By use of this website, you agree to the NetBeans Policies and Terms of Use. © 2012, Oracle Corporation and/or its affiliates. Sponsored by Oracle logo